Gas Detector Array – Explosives

De GDA-X is de nieuwste toevoeging aan onze succesvolle gas detector array serie. De GDA-X heeft hetzelfde werkterrein als de GDA-FR, die in staat is om chemische stoffen en gevaarlijke gasvormige verbindingen te detecteren, met een verbeterde manier van werken voor het detecteren van langzaam verdampende stoffen, waaronder veel explosieven.

De explosieve detectiemodus van de GDA-X biedt een snelle analyse van monsters die binnen enkele seconden worden genomen met een speciaal wisbemonsteringsblokje van verdachte items. Voor deze modus is de X-TOOL aan de voorzijde bevestigd, waarin langzaam verdampende stoffen in gasvormige toestand worden gedesorbeerd voor analyse.

Verder is er een extra uitrustingoptie voor de GDA-X: een röntgen- en gammadetector (geigerteller). Deze upgrade dient voornamelijk ter voorkoming van menselijke verliezen tijdens nucleaire evenementen. Door de GDA-X te upgraden met de geigerteller-detectie van hoogenergetische straling (X- en γ-straling) en een breed scala aan gevaarlijke stoffen met slechts één analytisch instrument is mogelijk.

Meer informatie vindt u hier.